Burger patties // Burgerfarse

NORWEGIAN RECIPE

Ingredienser (3-4 burgerfarser)

2,5 dl kidney bønner

200 gram raspede gulrøtter

2 dl panko (brødsmuler)

1 ss maisstivelse (maizena)

150 g sopp

1 ts paprika

1 ts cumin

1 ts salt

1 ts pepper

Instruksjoner

  1. Forvarm ovnen til 180C / 350F.
  1. Skyll Kidneybønnene i kaldt vann. Riv gulrøttene. Kutt opp soppen i skiver og legg dem på et stekebrett. Spre bønnene på en annet brett, dryss gulrøttene over begge brettene. Stek i 15 minutter eller til overflaten av bønnene og grønnsakene tørkes ut.
  1. Ha bønner, gulrøtter, pannekaker, krydder og maisstivelse i en food processor. Kjør blandingen i omtrent et halvt minutt til det blir en jevn deig. Smak til med salt og pepper.
  1. Lag 3-4 burgerfarser og stek dem i en stekepanne til de blir gylne og sprø i kantene, ca. 4 minutter. Snu dem og stek i ca. 4 minutter på den andre siden til burgerne er gyllen.

ENGLISH RECIPE

Ingredients (makes 3-4 burger patties)

1 cup kidney beans

200 grams shredded carrots

¾ cup panko (bread crumbs)

1 tbsp cornstarch

160 g mushrooms

1 tsp spisskummin

1 tsp paprika

1 tsp salt

1 tsp pepper

Instructions

  1. Preheat oven to 180C/350F
  1. Drain the kidney beans and rinse them in cold water. Peel the carrots and shred them. Cut the mushrooms in slices and place them on a baking tray. Spread beans on another tray, sprinkle carrots all over both trays. Put beans on top shelf and mushrooms on the shelf underneath and bake for 15 minutes or until the beans and veggies are dried out.
  1. Put the beans, the carrot, the panko, the spices and the corn starch in a food processor. Run the mixture for about half a minute until you have a dough. Seaon with salt and pepper.
  1. Make 3-5 patties and cook them until deep golden and crispy, aprox. 4 minutes. Carfully flip, then cook the other side for 4 minutes until golden.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment