Healthy coconut bounty slices // Sunne bounty biter

ENGLISH RECIPE

Ingredients

BASE

• 2 cups almond meal
• 8 medjool dates
• 1 tbsp of cacao powder
• 3 tbsp water

COCONUT LAYER

• 3 cups shredded coconut
• 1/2 cup coconut milk from can
• 1/3 cup maple syrup

TOP LAYER

• 150 g melted vegan dark chocolate

Instructions
1. Process ingredients for base layer in food processor intil well combined.
2. Cover a bread tin in parchment paper.
3. Press the stockt dough evenly in the tin.
4. In a bowl combine the coconut layer and spread it over the base.
5. Pop the tin in the freezer for 15 minutes.
6. Melt the dark chocolate and pout the chocolate evenly on top of the coconut layey.
7. Pop the tin back in the freezer for 6+ hours or over night. Cut in wanted size and your are done!


NORWEGIAN RECIPE

Ingredienser
BASE
• 4,5 dl mandelmel
• 8 ferske dadler (evt. Legg dadlene i kokende vann i 15 min)
• 1 ss bakekakao
• 3 ss vann

KOKOSLAG
• 7 dl kokosmasse
• 1,5 dl kokosmelk (bruk det tykke laget i kokosmelken, velg økologisk kokosmelk den er ofte tykkere enn vanlig)
• 0,7 dl maple syrup

TOPPING:
• 150 g smeltet mørk sjokolade (vegansk)

Slik gjør du det:
1. Ha alle ingrediensene til basen i en kjøkkenmaskin med kniver og kjør til en jevn masse.
2. Dekk en brødform med bakepapir og press basen ned til den er jevnt fordelt i brødformen.
3. Bland alle ingrediensene til kokos laget i en bolle.
4. Spre kokoslaget over basen i brødformen. Sett brødformen I fryseren i 15 min.
5. Smelt sjokoladen I vannbad.
6. Smør sjokoladen over kokoslaget til den er jevnt fordelt og sett brødformen tilbake i fryseren i minimum 6 timer + eller over natten.
7. Kutt opp og nyt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment