Healthy vegan chocolate chip cookies // Sunne veganske sjokolade cookies

ENGLISH RECIPE
1 cup spelt flour
1/2 tsp baking soda
1 tsp salt
1/4 cup maple syrup
1/4 cup coconut sugar
1/3 cup chocolate chips
2 tbsp milk of choice, plus more if needed
2 tbsp oil
1 tsp pure vanilla extract

Instructions
1. Preheat oven to 325 F.
2. Combine all dry ingredients in a bowl, then stir in wet to form a dough – it will be dry at first, so keep stirring until a cookie-dough texture is achieved. If needed, add 1-2 tbsp extra milk of choice.
3. Form dough balls, and press them down to the shape you want them to be. Place the cookies on a greased baking tray. Bake 11 minutes on the center rack. They’ll look underdone when you take them out. Let them cool on the baking tray 10 minutes before touching.

NORWEGIAN RECIPE
2 dl speltmel
½ ts bakepulver
1 ts salt
0,5 dl maple syrup (fås kjøpt på rema 1000)
0,5 dl kokosnøtt blomst sukker
1 dl vegansk mørk sjokolade hakket
2 ss plantemelk + mer om nødvendig
2 ss kokosolje
1 ts vaniljeekstrakt

Instruksjoner
1. Sett stekeovnen på 160 grader. Mix alle ingrediensene i en bakebolle og rør om til det blir en deig – Den vil være tørr til å begynne med, rør godt sammen. Tilsett 1-2 ss ekstra plantemelk om nødvendig.
2. Form deigen til små baller og press dem ut på et stekebrett dekket med bakepapir. Her bestemmer du selv størrelse på cookiene.
3. Stek cookiene i 11 minutter midt i ovenen og la cookiene hvile i 10 minutter etter du har tatt dem ut av ovenen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment