Juicy Burger

English Recipe

Ingredients (4 burgers)

4 whole wheat burger buns

2 tomatoes

0.5 cucumber

8 tbsp guacamole

4 tbsp vegan mayo

0.5 cup lettuce

0.5 red onion

Burgers:

4 cups mushrooms

2 cups cooked black beans, rinsed

1 cup minced broccoli, fresh only

1 red onion

2 tbsp cornstarch

4 garlic cloves

8 tbsp panko

1 tsp thyme

1 tsp onion powder

1 tsp umami

1 tsp nutmeg

2 tbsp Worcestershire

1 tsp pepper and pepper

Instructions

  1. Chop up and water sauté the mushrooms and red onion. Now place the sautéed onion and mushrooms in a food processor with half of your black beans. Plus until it becomes a dough with some chunks.
  2. In a big bowl combine your dough beans, broccoli, garlic, Worcestershire, seasoning,  bread crumbs and mix gently with a large spoon until the mixture is combined.
  3. Set aside while you place a medium non-stick pan over medium heat.
  4. Once the pan is heated scoop a 1/2 cup of mixture into the palm of your hand and gently shape into a burger.
  5. Place in the pan and cook for 3-5 minutes per side or until golden brown and a crust has formed on each side.
  6. Serve on a burger bun with guacamole, vegan mayo, lettuce, red onion, cucumber and tomatoes.

 

NORWEGIAN RECIPE

Ingredienser (4 burgere)

4 burgerbrød

2 tomater

0.5 agurk

8 ss guacamole

4 ss vegansk mayo

2 dl salablader

0.5 rødløk

Burgere:

10 dl sopp

4 dl kokte svarte bønner

1 brokkoli

1 rødløk

2 ss maisstivelse

4 fedd hvitløk

8 ss panko

1 ts timian

1 ts løkpulver

1 ts umami

1 ts muskat

2 ss Worcestershire saus

1 ts pepper og pepper

Instruksjoner:

  1. Skjær sopp og løk i tynne skiver og stek i noen ss vann til løken er blank. Ha den ferdigstekte løken og soppen sammen med halvparten av de sorte bønnene i en kjøkkenmaskin med kniver. Kjør til en deig, du vi ha noen biter igjen så ikke kjør den for lenge.
  2. Finhakk brokkoli og bland sammen resten av ingrediensene til burgerne. Inkludert den ferdiglagde burgerfarsen fra kjøkkenmaskinen.
  3. Sett til side mens du varmer opp en stor stekepanne til middels høy varme.
  4. Form burgere med hendende og stek i ca. 3-5 minutter på hver side. Et tips er å ikke lage burgerne for tykke!
  5. Server burgerne i burgerbrød med tomat, agurk, guacamole, vegansk majones, slatblader og rødløk.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment