Potato tortillas // Potettortillas

ENGLISH RECIPE

½ yellow onion

3 garlic cloves

50 g shredded kale

100 g mushrooms

10 small potatoes

1 pack oats cream

1 tbsp vegetable stock

4 whole wheat tortillas

2 handfulls shredded vegan cheese

Instructions

  1. Cut the potatoes in small pieces and cook until tender, but still firm; about 10 minutes.
  2. Set your oven to 200 degrees Celsius and prepare two baking trays.
  3. Peel and chop the onion and garlic. Cut the mushrooms into thick slices.
  4. Heat a frying pan and fry the onion, garlic, mushrooms and kale for 4-5 minutes, until the mushrooms are golden and the onion soft. Season with salt and pepper, set aside.
  5. When the potatoes are done mash the potatoes  in the same saucepan until the potatoes are smooth and creamy, slowly blend the oat cream and the vegetable stock into the mashed potatoes.
  6. Spread one layer of mashed potatoes on the one half of the tortilla. Top with a layer of fried vegetables and a thin layer of vegan cheese – Fold together. Press the tortilla lightly down and repeat with the rest of the tortillas. Add the potatotortillas next to each other the baking trays and fry in the oven for 10-12 minutes. Cut the potatotortillas in two before serving.

NORWEGIAN RECIPE

½ stk gul løk

3 fed hvitløk

50 g strimlet grønnkål

100 g sjampingjong

10 stk små poteter

1 pakke havrematfløte

1 ss grønsaksbuljong

4 stk fullkornstortillaer

1 pakke revet vegansk ost

  1. Kutt opp potetene i mindre biter og sett dem på kok til de gjennomkokte.
  2. Sett stekovnen på 200 grader og gjør klar to stekebrett med bakepapir.
  3. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt soppene i tykke skiver.
  4. Varm opp en stekepanne og stek løken, hvitløken, soppen og grønnkålen i 4-5 minutter, til soppen er gyllen og løken er myk. Krydre med salt og pepper, sett til side.
  5. Når potetene er gjennomkokte mos dem grovt i kjelen med potetstapper. Tilsett grønnsaksbuljongen og spe ut med litt og litt av havrematfløten til potetmosen har ønsket konsistens.
  6. Fordel et lag med potetmos på den ene halvdelen av en tortilla. Topp med et lag stekte grønnsaker og et tynt lag med revet ost – Brett sammen. Trykk tortillaen lett sammen og gjenta med resten av tortillaene. Legg potetmostortillaene ved siden av hverandre på stekebrettene og stek i 10-12 minutter. Kutt potetmostorillaene i to før servering.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment