Pumpkin Curry // Gresskar kurry

English recipe// Pumpkin curry

To make 4-5 servings you need: 

  • 1 large pumkin
  • 8 gloves garlic
  • 3 inch piece of ginger
  • 2 onions
  • 4 cups coconutmilk full fat
  • 4 cups vegetable broth
  • 3-4 tbs curry powder
  • 4 tbs maple syrup
  • 1 tsp cinnamon
  • 1 tsp salt

Instructions: 

  1. Peel your pumpkin and slice it into 1 cm thick pieces. Put aside.
  2. Satué garlic, ginger and onions over medium heat with some water.
  3. Add all the spices into the pan with the garlic, ginger and onions. This activates the curry flavors.
  4. Add the coconut milk, vegetable broth, maple and pumpkin to the pan and bring to a boil.
  5. Reduce heat and simmer on low heat for 20 minutes.
  6. Enojy!

Norwegian recipe// Gresskar curry

til 4-5 porsjoner trenger du: 

  • 1 stort gresskar
  • 8 fedd hvitløk
  • ca 3 cm ingefær
  • 2 gule løk
  • 800 ml kokosmelk
  • 8 dl grønnsaksbuljong
  • 4 ss maple sirup
  • 3-4 ss curry krydder (fås kjøpt på internasjonal matbutikk)
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt

Slik gjør du det: 

  1. Skrell gresskaret og kutt det opp i 1 cm tykke biter. Sett til sides.
  2. Stek løk, ingefær, hvitløk blank med litt vann i 2-3 minutter.
  3. Tilsett curry krydderet i hvitløken, ingefæren og løken. La det steke i 2-3 minutter. (Dette aktiverer smakene i curry krydderet)
  4. Tilsett kokosmelk, grønnsaksbuljong, maple sirup, gresskar og la det koke opp.
  5. Sett ned varmen og la det putre på lav varme i 20 minutter.
  6. Ferdig! Nyt 🙂
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment