raw acai cheesecakes // ostekaker med acai

I made some yummy Raw Vegan Berry Acai Cheesecakes this weekend. They were a big hit! I used Acai Berry powder as well as frozen blueberries.

ENGLISH RECIPE

Base:
1 cup of raw almonds
1 cup of pitted dates
1 tbsp of cacao powder
1-2 tbsp of water

Berry Acai Layer:
1 cup of raw cashews soaked in water overnight
3 tbsp of maple syrup
1-2 tsp of Acai powder
1 cup of frozen blueberries
2 tbsp of melted coconut oil
1/2 tsp of vanilla
1/4 cup of coconut cream
Pinch of salt

1. Mix the base ingredients in a food processor starting with the almonds on their own.
2. Press down in a muffin silicon tray and place in the freezer while you make the cheesecake layer.
3. Drain and rinse your soaked cashews and blitz in your food processor. Add the rest of the ingredients and blend until smooth.
4. Pour on-top of the base and top with a few fresh or frozen blueberries then put them back in the freezer for two hours minimum.
5. Take out of the freezer 30 minutes before serving.

NORWEGIAN RECIPE

Base:
• 2,3 dl mandler
• 2,3 dl ferske myke dadler (Evt legg kokende vann i 15 min)
• 1 ss bakekakao
• 1-2 ss vann

Acai topping:
• 2,3 dl cashewnøtter (usaltet og uristet)
• 3 ss maple syrup
• 1-2 ts Acai pulver (fås på helsekost)
• 2,3 dl frosne blåbær
• 2 ss smeltet kokosnøttolje
• 1 ts vaniljeekstrakt
• 0,5 dl kokoskrem (det tykke partiet i kokosmelken

1. Ha mandlene i en kjøkkenmaskin med kniver og kjør til mandlene er kuttet i små biter. Tilsett deretter resten av ingrediensene til basen.
2. Press basen ned i muffinsformer og sett formen i fryseren mens du laget Acai toppingen.
3. Skyll og rens de bløtlagte cashewnøttene og kjør i kjøkkenmaskinen i noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene til Acai toppingen og kjør til det blir en kremet konsistens.
4. Ta ut muffinsformene av fryseren. Hell Acai toppingen i muffinsformene og sett tilbake i fryseren i minst 2 timer.
5. Ta ut av fryseren 30 minutter før servering!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment